Wat mis jij naast wifi nog op de trein?

Wat mis jij naast wifi nog op de trein?

Veiligheid en stiptheid blijven een belangrijke opdracht voor de kersverse NMBS-baas Jo Cornu, maar in zijn nieuwjaarstoespraak pleit hij om meer digitale communicatie in en rond het station. "We verwachten vandaag dat we op hotel of in ons vakantiehuis wifi hebben. Is het dan aanvaardbaar dat er in de stations en in de treinen geen wifi is", vraagt de baas zich af. "We moeten in de stations een meerwaarde aanbieden. De reiziger mag niet het gevoel hebben dat zijn tijd in het station verloren tijd is."

Zelf doet hij al enkele suggesties die het leven van de treinreiziger zouden kunnen vergemakkelijken. "Stations moeten meer en meer een werkterrein en een ontmoetingsplaats worden. Dat kan bijvoorbeeld door ruime oplaadmogelijkheden voor mobiele apparaten en zitplaatsen in de wachtzones moeten echte werkruimtes worden. En waarom ook geen vergaderzaaltjes voorzien voor mensen die er afspreken?"

Heb jij in die tussentijd dus nog suggesties voor dingen die in het station en in de trein beter kunnen?

Laat het ons dan zeker weten op Twitter via @metrotime en #vraaghetaancornu en wie weet worden jouw gebeden wel aanhoord.