Wat gebeurt er met onze planeet als de mensheid uitsterft?

Wat gebeurt er met onze planeet als de mensheid uitsterft? Die vraag stelden de makers van het YouTube-kanaal 'Mind Warehouse' zichzelf. Ze goten de antwoorden in een pakkend filmpje, dat na een week al meer dan 1,3 miljoen keer bekeken is. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

In de video is te zien hoe de elektriciteit na enkele dagen uitvalt en hoe de metrolijnen volstromen met water. Een week later zullen alle huisdieren ofwel overlijden, ofwel de woonst ontsnappen om proberen te overleven in de wilde natuur. Ook wolven zullen terugkeren naar de steden.

Na een maand vinden er verschillende nucleaire explosies plaats, waardoor heel wat dieren verdwijnen van onze aardbol. Gelukkig kan de natuur zich relatief snel herstellen. Meer zelfs: na een tijdje krijgt ze de bovenhand op alle bouwwerken en infrastructuur. Metalen constructies als de Eiffeltoren en de Golden Gate Bridge zullen ineenstorten door corrosie. Steden als Dubai en Las Vegas worden dan weer bedolven onder lagen zand en transformeren tot woestijnen.

In totaal zal de planeet zo'n honderd miljoen jaar nodig hebben om alle sporen van de mens uit te wissen. Driehonderd miljoen jaar na onze verdwijning van de aarde, zal er een nieuw, intelligent ras van mensapen ontstaan.