Wat gebeurt er als heel het internet je wachtwoord kent?

Wat gebeurt er als heel het internet je wachtwoord kent?

Veix maakte eerst een fictief profiel aan ('John Smith') en verspreidde het wachtwoord op internet. Het eerste uur gebeurde er niet veel, maar daarna brak 'all hell loose'. Internauten aller landen amuseerden zich te pletter. Al snel kreeg John een nieuwe naam: Maximilien Manning. Hij oefende de ene job na de andere uit, schopte keet op de Facebookpagina van Taco Bell en gaf 10 sterren aan de Facebookpagina van terreurbeweging Islamitische Staat.

Na het weekend had Max uit het niets 154 nieuwe vrienden en was hij verhuisd van New York naar Ouagadougou naar New Mexico naar Brooklyn naar Bali naar Boca Raton (waar ligt dat?) naar Lincoln, Nebraska. Maar liefst 135 mensen van over de hele wereld hadden gebruik gemaakt van het profiel. De gebruikers kwamen onder andere uit Parijs, Zweden, Colombia en de Verenigde Arabische Emiraten.

Het enige dat al die tijd niet gebeurde... was een ingreep van Facebook. Initiatiefnemer Joe Veix merkte cynisch op dat een holebirechtenactivist uit Ethiopië zonder boe of ba geblokkeerd wordt, terwijl een account waar 135 verschillende gebruikers op inloggen -wat duidelijk wijst op spam- mag blijven bestaan. Na enkele dagen werd het account evenwel geblokkeerd door Facebook.

 

Om het plaatje compleet te maken, maakte Veix een GIF van de profielwijzigingen die Max onderging: