Wat Facebook verklapt over je persoonlijkheid

Wat Facebook verklapt over je persoonlijkheid

Uit een recent onderzoek blijkt dat je Facebookstatus veel meer vertelt over je persoonlijkheid dan je denkt. 

Aan de studie van het Brunel University namen 555 mensen deel. Eerst moesten zij een vragenlijst invullen en vervolgens werden de antwoorden op deze vragen vergeleken met de berichten die de mensen op Facebook hadden gepost. Op basis van deze analyse werden er vier type mensen onderscheiden.

Nieuwsgierige mensen

Mensen die meer creatief en open-minded zijn, plaatsen op Facebook vooral berichten die politiek en intellectueel getint zijn. Ze gebruiken het sociale platform niet per se om in contact te blijven met andere mensen, maar om informatie te delen.

Narcisten

Facebookers die graag opscheppen over hun carrière, sportroutines en eetgewoonten zijn de narcisten. Zij zijn voortdurend op zoek naar bevestiging en proberen zoveel mogelijk likes te scoren. Onder hun foto's staan steevast veel reacties en ‘vind ik leuks', waardoor ze gedreven worden om in de toekomst opnieuw aandacht te zoeken.

Gewetensvolle mensen

Deze gebruikers zijn er zich van bewust hoe anderen hun statusupdates kunnen interpreteren. Hierdoor zie je op hun Facebookwall enkel updates over hun kinderen.

Onzekere mensen

Mensen met weinig zelfvertrouwen posten het meest over hun romantisch leven. Ook al doen ze dit om hun eigen onzekerheden de kop in te drukken, komen deze berichten vaak onsympathiek over.