Wat een timing! Doe een online gehoortest en ontdek of je een hoorapparaat nodig hebt

Wat een timing! Doe een online gehoortest en ontdek of je een hoorapparaat nodig hebt

Het is nooit te laat om, bij twijfels over je gehoorvermogen, je oren te laten testen. Of je nu jong bent, van middelbare leeftijd of bejaard bent: hoor je niet goed, dan kun je via een online hoortest snel bepalen of je een hoorapparaat nodig hebt of niet. En reken maar dat een goed en passend hoorapparaat je levenskwaliteit gaat verbeteren. Maar wat houdt een online hoortest inhoudelijk in? En kan een digitale hoortest je opleveren? En wat als blijkt dat je gehoor niet in orde is? Hoe kom je dan aan een goed hoorapparaat?

Het is nooit te laat om een online hoortest te doen


Niet alleen op jonge leeftijd, maar zeker ook op middelbare of oudere leeftijd kun je te maken krijgen met gehoorproblemen. Ook kan een ziekte, zoals een hevige oor-infectie, of een ongeval leiden tot gehoorschade. Heb je zelf vermoedens dat je gehoor niet helemaal punctueel meer is? Bijvoorbeeld omdat je in drukke ruimtes een kakofonie aan geluiden hoort, gesprekken niet goed kunt volgen of bepaalde tonen niet meer hoort?

Dan is het aan te raden om een online hoortest te doen om je hoorvermogen via een professioneel en erkend hooronderzoek te laten onderzoeken en testen. Je bent nooit te oud om een online hoortest te doen. En fijn is vooral ook dat de testen via internet gewoon gratis zijn. Maar hoe zitten dit soort testen in elkaar? Wat kun je verwachten als je je gehoor gaat laten testen via internet.

Hoe zit een erkende online hoortest er qua opbouw uit?


Elke audicien die zichzelf serieus neemt, biedt vandaag de dag een online gehoortest aan die door kandidaten gratis gedaan kan worden. Eerst moet je als deelnemer aan dit type test enkele open vragen invullen. Daarna volgt een luistertest, om te bepalen of je goed genoeg kunt horen. Meestal neemt een digitale test om te bepalen of je een hoorapparaat nodig hebt, niet meer dan een kwartiertje in beslag. Je hebt dus razendsnel een indicatie van de stand van je gehoor.


Als de gehoortest die je via een officiële audicienspraktijk via internet hebt gedaan uitwijst dat er iets met je gehoorvermogen aan de hand is, kun je het beste direct contact opnemen met een hoorspecialist. Maak een afspraak. Vervolgens wordt er een aanvullende test uitgevoerd, om te kijken of een hoorapparaat nodig is en zo ja, welk gehoorapparaat jou het beste kan helpen.

Bron: https://www.vanboxtelhoorwinkels.nl/gehoorapparaat

Enkele voordelen van digitale gehoortesten


De voordelen van een gehoortest doen via internet, zijn groot. Zoals we al schreven, zijn deze testen volledig gratis. Je hoeft dus geen abonnement af te sluiten via een hoorpraktijk of een factuur te betalen voor de test. Prettig is in de tweede plaats dat je gewoon lekker vanuit huis een test kunt doen. Je surft naar de test, voert de test uit en... voilà. Ten slotte is een grote meerwaarde van gehoortesten op internet, althans via een erkende gehoorinstelling, dat de onderzoeken ontwikkeld zijn door professionals en dat deze daarom betrouwbaar zijn.