Wat brengt de nieuwe Apple TV?

Wat brengt de nieuwe Apple TV?

Op het grote Apple-event dat woensdagavond plaatsvond, werd er naast de nieuwe iPhone ook een langverwachte update van de Apple TV voorgesteld. Wat verandert er precies?

De Apple TV is een toestel waarmee je video's van Youtube, iTunes, Netflix en andere toepassingen kan streamen op je televisie. Het toestel werd gelanceerd in 2007, maar moest het jarenlang zonder update stellen. De grootste verandering is dat de Apple TV nu ook games kan spelen, dat apps ondersteund worden en dat de spraakherkenningssoftware Siri een grote rol gaat spelen.

Games spelen

Een van de opmerkelijkste veranderingen is de afstandsbediening. Die telt bijzonder weinig knoppen. De besturing gebeurt vooral met een touchpad, waarop je bijvoorbeeld kan swipen om naar links of rechts te bewegen op het televisiescherm. De afstandsbediening kan ook als gamecontroller gebruikt worden. Door de ingebouwde bewegingssensoren, kan je in een game bijvoorbeeld een racewagen besturen door de afstandsbediening simpelweg heen en weer te bewegen. De Apple TV werkt echter ook met gewone gamecontrollers.

Slimme Siri

Technologiesite Business Insider kon het geüpdatete apparaat al testen. Zij merkten op dat Siri, de beminnelijke assistente die je op elk moment een vraag kan stellen, erg goed werkt. Niet alleen verstond ze alles, bovendien kan je best gedetailleerde vragen stellen. Zo kwam Siri meteen met de films ‘The Hunger Games' en ‘X-Men' toen de testpersoon op zoek was naar films waarin de actrice Jennifer Lawrence meespeelt. Groot nadeel: voorlopig zal de spraakondersteuning niet aanwezig zijn in de versie die voor de Benelux bestemd is. Geen boeiende gesprekken met Siri voor ons dus!

Appartement boeken

Een andere grote vernieuwing is de focus op apps. De Apple TV biedt app-makers de kans om mogelijkheden toe te voegen die moeilijk in te voegen zijn in een app voor smartphones. Zo krijg je in de app van Airbnb heel wat extra informatie en uitgebreid fotomateriaal van de appartementen die je wil reserveren.

De Apple TV werd woensdagavond voorgesteld door Eddy Cue, Apples verantwoordelijke voor ‘internetsoftware en -diensten'. Op hetzelfde giga-evenement in San Francisco werden de iPhone 6s en 6s plus voorgesteld, evenals de erg grote iPad Pro. Er vielen daarnaast ook updates voor de Apple Watch te rapen.

“We splitsen onze Facebookpagina in een Franstalige & Nederlandstalige pagina! Volg het nieuws op Metro België”