Wasbeer beklimt 213 meter hoge kraan en doet in zijn broek van de angst

Overmoedig zijn, het kan zo zijn gênante gevolgen hebben. Een enthousiaste wasbeer beklom een heel hoge kraan, maar ontdekte daar dat zijn angst het gehaald had van zijn moed.
door
Xavier
Leestijd 2 min.

Laten we eerlijk zijn, ieder van ons heeft zich al eens te veel op de hals gehaald. Al was het om meisjes te imponeren of lag het aan genadeloze groepsdruk, het maakt niet uit, want het resultaat komt altijd op dezelfde grootmoederlijke wijsheid neer. Wie zijn gat verbrandt, moet op de blaren zitten.

In het Canadese Toronto heeft een wasbeer dat op een wel heel ongemakkelijke manier moeten ondervinden. Het avontuurlijke dier beklom een bouwkraan, waarschijnlijk zonder naar beneden te kijken, maar kwam op 213 meter hoogte tot een pijnlijk besef: hij zat te hoog en durfde niet meer naar beneden. Tot overmaat van ramp kon ook zijn sluitspier de spanning niet meer en ontlastte hij zich op de treden onder hem.

Kraanwerker Robert MacFarlane was die dag aan het werk en kwam het dier op zijn weg naar beneden tegen. Voor hij het dier uit zijn hachelijke situatie bevrijdde, had hij de 21ste eeuwse reflex om enkele foto's te nemen. Daarna begeleidde hij de wasbeer veilig naar beneden.

 

— Rob Mac (@SkyJacked793) April 16, 2015

 

Foto Twitter / @SkyJacked793