Wasabi stimuleert haargroei

Iedereen kent het moment dat je neus in brand staat door het eten van pikante wasabi. Blijkbaar stimuleert de wasabi-plant ook je haargroei, zo beweren Japanse onderzoekers.
door
yannick.lequime
Leestijd 1 min.

Naast het gebruik van het groene goedje in de keuken kan je het blijkbaar ook gebruiken om een weelderige haardos te krijgen. Natuurlijk gaat het niet om het sausje dat je bij je sushi eet, maar om de echte Japanse wasabi-plant. Dat schrijft de Japanse krant Yomiuri Shimbun. De bijzondere eigenschappen van de plant werden bekendgemaakt op de foodconferentie 'Eyefia Japan' in Tokyo.

Nog volop in onderzoek

In de wasabi-plant werden chemicaliën aangetroffen, zoals isosaponarin. Dit zou de haargroei bevorderen en het zou zelfs beter werken dan andere middeltjes tegen een kalend hoofd. Ook het stofje '6-MSITC', dat in de wortel van de groene plant zit, zou een gelijkaardig effect hebben.

Als je staat te trappelen om de groene shampoo in de toekomst rijkelijk te gebruiken, temper je beter je enthousiasme. De wetenschappers zijn immers nog volop in onderzoek en bovendien kan verse wasabi best stinken. Denk dus maar twee keer na vooraleer je het gebruikt.