Warner Brothers geeft eigen website aan voor inbreuken op het auteursrecht

Google heeft onlangs een vreemd verzoek gekregen. Filmstudio Warner Brothers heeft de internetgigant gevraagd om zijn eigen websites te verwijderen uit de zoekresultaten, omdat die inbreuken zou plegen op het auteursrecht. Ook links naar filmdatabase IMDB en legale streamingdiensten moesten verwijderd worden volgens de aanvraag.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Filmstudio's vragen al jaren aan Google om het moeilijker te maken om films op een illegale manier te bekijken. Warner Brothers rekent daarvoor op Vobile, een bedrijf dat zich inzet om de auteursrechten van films en tv-series te beschermen. De onderneming is echter in de mist gegaan bij een aantal aanvragen. Torrent Freak, een site die zich toespitst op minder legale manieren om films te bekijken, bracht de foutjes aan het licht.

Zo vroeg Vobile om de zoekrobot om niet te refereren naar de officiële Warner Bros-pagina's voor The Matrix en The Dark Knight. Filmdatabase IMDB en streamingdiensten Amazon en Sky moesten het ook ontgelden volgens het antipiraterijbedrijf.

"Warner maakt het zo onbewust moeilijker voor mensen om links met legitieme content te vinden, wat natuurlijk niet hun bedoeling is", schrijft Ernesto van der Sar op Torrent Freak.

De filmstudio moet zich echter geen zorgen maken. Google heeft de aanvragen bekeken en besloten om vertrouwde sites als Amazon en IMDB tussen de zoekresultaten te houden. Warnerbros.com zou volgens Torrent Freak voorlopig nog onderzocht worden door de internetgigant, al lijkt het weinig waarschijnlijk dat de domeinnaam zal worden verbannen.

Foto Wikimedia Commons / ?LiAnG?