Warner Bros. en DC zoeken vrouwelijke regisseur voor Wonder Woman

Warner Bros. en DC zoeken vrouwelijke regisseur voor Wonder Woman

In 2017 staat de release van Wonder Woman gepland. De film van DC Comics en Warner Bros. speelt in op de vraag van fans naar een vrouwelijke superheld die de hoofdrol krijgt. In Wonder Woman zal Gal Gadot in de huid kruipen van de vrouwelijke superheld, maar nu is de vraag gekomen wie de film zal regisseren. DC en Warner hebben volgens de Hollywood Reporter gemeld dat ze op zoek zijn naar een vrouwelijke resgisseur voor het project.

Fans van de comic books schreeuwen al lang voor meer diversiteit in het genre, zeker nu Marvel Studios een tiental films heeft aangekondigd met blanke, mannelijke protagonisten. Dus besloten DC Comics en Warner Bros. om niet langer te talmen en te voldoen aan de vraag van de fans. Ze kondigden aan dat Gal Gadot de rol van de superheldin op zich zou nemen, maar dat was voor beide bedrijven niet voldoende als statement. Nu willen ze ook een vrouwelijke regisseur aanstellen voor Wonder Woman omdat vrouwen ook zelden een prominente rol krijgen achter de camera.

De meest succesvolle tot nu toe was Nicole Perlman. Zij schreef mee aan Guardians of the Galaxy maar werd buitenspel gezet door James Gunn, regisseur en co-auteur. Wie de regisseur van Wonder Woman zal worden is nog niet bekend, maar Forbes heeft enkele namen opgelijst die op de short list van Warner Bros. zouden staan. Oscar-winnares Kathryn Bigelow, bekend van The Hurt Locker en Zero Dark Thirty, Catherine Hardwicke (Twilight) en diverse film en tv-regisseurs die hebben meegewerkt aan series als Game of Thrones en The Walking Dead zouden op deze lijst staan.

Bigelow zou als regisseur door haar prestaties de grootste vis zijn die Warner kan binnen halen, maar of ze zal instemmen met het project is een heel anders verhaal. De belangrijkste reden waarom haar naam zo vaak verschijnt, is omdat ze de enige vrouwelijke Hollywood-regisseur is die bekend is bij het grote publiek.

DC en Warner Bros. hebben nog een jaar om te beslissen welke regisseur de juiste is voor hun project.