Warm met in zuidoosten kans op onweersbuien

Het wordt vandaag opnieuw warm en we krijgen vaak een door hoge wolken gesluierde zon te zien. Onstabiele lucht vanuit Frankrijk bereikt het zuidoosten van het land, waardoor daar onweersbuien mogelijk zijn. De maxima liggen rond 23 graden aan zee en tussen 26 en 30 graden in het binnenland, meldt het KMI. 's Nachts wordt het rustig met brede opklaringen. De temperaturen dalen naar waarden tussen 13 en 18 graden.

Morgen blijft het warm en zonnig. In de namiddag kunnen er stapelwolken ontstaan. De maxima liggen tussen 25 graden aan zee en 32 graden in de Kempen. Vrijdag is het zonnig en kan het kwik stijgen tot 32 graden. De noordelijke wind is daarbij matig. Aan zee wordt het minder warm met daar maxima rond 26 graden.

Het zonnige en warme weer blijft ook dit weekend duren. Soms zijn er wat meer (voornamelijk hoge) wolkenvelden. Zaterdag stijgt het kwik richting 31 à 32 graden in het centrum. Zondag wordt het zo'n 28 of 29 graden.

In het begin van volgende week blijft het overwegend droog met een wisselende bewolking. De maxima liggen opnieuw rond 30 graden.

bron: Belga