Warm einde aan werkweek, maar kans op regen

Warm einde aan werkweek, maar kans op regen

Deze namiddag krijgen we opklaringen en bewolkte perioden. In het noordwesten van het land is soms wat neerslag mogelijk. De maxima schommelen tussen 21 of 22 graden in de Ardennen en aan de kust en tussen 23 en 26 graden elders, voorspelt het KMI. Vanavond en in het begin van de nacht komt er weinig verandering. We verwachten vaak middelhoge en hoge bewolking met kans op wat gedruppel in het noordwesten van het land. Op de einde van de nacht is er al kans op wat regen of enkele buien in het westen van het land. Het blijft vrij zacht met minima tussen 13 en 16 graden in Hoog-België en tussen 16 en 19 graden elders.

Morgen is het erg wisselvallig met perioden met regen en buien en kans op onweer. De buien kunnen soms intens zijn en vergezeld van hagel. De maxima schommelen tussen 21 graden aan de kust en 27 graden in Belgisch Lotharingen en in de Kempen. De wind is matig, en aan de kust vrij krachtig uit zuid, ruimend naar zuidwest. Er zijn rukwinden mogelijk tot 65 km per uur of meer tijdens een onweer. Morgenavond wordt het beter in het westen van het land. In de loop van de nacht wordt het overal meestal droog en wordt het licht tot gedeeltelijk bewolkt, met minima tussen 12 en 17 graden.

Zondag blijft het droog met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Aan zee is het meestal zonnig. De maxima schommelen tussen 21 graden in de Ardennen en 26 graden elders.

Vanaf maandag zorgt een hogedrukgebied voor de opstuw van steeds warmere lucht naar onze streken. Het wordt zonnig met maxima rond 27 graden in het centrum. Dinsdag krijgen we zonnig en warm weer met maxima tussen 29 en 31 graden op de meeste plaatsen. Woensdag blijft het zonnig en wordt het nog warmer met maxima rond 35 graden voor het centrum van het land.

Ook donderdag zou het zonnig en zeer warm worden met maxima tot 35 graden of zelfs meer. Vrijdag zorgen regen- en onweersbuien waarschijnlijk voor afkoeling met maxima dan rond 25 graden voor het centrum van het land.

bron: Belga