Wapenfabrikanten zien verkoop dalen onder Trump

Wapenfabrikanten zien verkoop dalen onder Trump

President Donald Trump heeft een negatief effect op de wapenverkoop. Dat is opmerkelijk, want de voormalige zakenman geniet de steun van de National Rifle Association, de lobbygroep voor wapenbezit. Bovendien ziet het er niet naar uit dat het congres, waar de Republikeinen de plak zwaaien, aan de wapenwet zullen raken.

Maar net daar knelt het schoentje volgens Quartz. Een aantal wapenfabrikanten en -winkels zagen hun verkoop terugvallen met 17 tot 24% in december en januari. In aanloop naar de verkiezingen kende de sector echter hoogdagen.

Toen zag het er immers nog naar uit dat Clinton zou winnen. Zij zou waarschijnlijk wapens strenger aanpakken. Dus schaften tal van Amerikanen zich nog snel een geweer of een pistool aan.

Volgens het moederbedrijf van wapenfabrikant Smith & Wesson is die stijging intussen weeral gecompenseerd door de daling. "Er was nooit een betere regering voor de wapenindustrie dan die van Obama. Nu blijkt dat die van Trump één van de ergste is", besluit analist Bob Evans.