Wanhopige moeder deelt foto van kast "die nooit meer open kan"

Een radeloze Taiwanese moeder zat met de handen in het haar. Haar servies was omgevallen in de kast. Als ze de deur zou opendoen, dreigden de borden in kleine scherven uiteen te spatten. De foto werd gedeeld op Facebook en al snel werd de vrouw overspoeld met honderden oplossingen. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Eigenlijk was het niet de moeder zelf, maar de vriend Tseng Shao-Tsen die de hulp inriep van het internet. En met succes, want de foto werd al snel massaal gedeeld in Taiwan en China. Ondertussen heeft de post al zo'n 16.000 likes en 500 reacties verzameld.

Heel wat Facebookgebruikers kwamen met inventieve oplossingen op de proppen. Zo werd meermaals geopperd om het servies te laten vallen op zachte dekens. Anderen benaderden het vraagstuk op een meer komische manier en stelden voor om de kast als bruidsschat te geven aan een kleindochter. Het meest dramatische voorstel was om de kamer vol te laten stromen met water, zodat de borden konden drijven.

Uiteindelijk heeft de moeder op eigen houtje het probleem opgelost. "Ze heeft een andere deur voorzichtig geopend en vervolgens met haar handen de borden tegengehouden terwijl ze de deur verder openduwde", vertelt Tsjeng aan Daily Mail.