Wandelvoetbal verovert Vlaanderen

Wandelvoetbal verovert Vlaanderen

Wandelvoetbal is geen grap, maar een variant van het klassieke veldvoetbal dat speciaal ontwikkeld is voor spelers ouder dan 55. De regels zijn helemaal anders. Zo wordt er met ploegen van vijf tegen vijf gespeeld, is lopen logischerwijze niet toegestaan en staat er ook geen doelman tussen de palen. Bovendien mag de bal niet boven heuphoogte komen.

Oldstar-teams

De sport komt overgewaaid uit Engeland en Nederland en begint stilaan ook in Vlaanderen aan populariteit te winnen. Er zijn ondertussen al een twintigtal clubs actief en deze week werd het allereerste tornooi voor zogenoemde ‘OldStar'-teams georganiseerd.

Dat vond dinsdag plaats in Leuven, meer bepaald in het stadion van tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven. Met Crossing Vissenaken, Club Brugge, de Kapelse OldStars, Massemen, KRC Genk en AA Gent namen er zes ploegen deel.

De gemiddelde leeftijd van de spelers bedroeg 64 jaar, al was de ouderdomsdeken maar liefst 81. Masseman won het tornooi, terwijl AA Gent de Fairplay-trofee in ontvangst mocht nemen.

Tornooien

"We organiseren inspiratiesessies voor geïnteresseerde clubs om aan de toenemende vraag te voldoen", zegt Stefan Verheyen, projectcoördinator van Voetbal Vlaanderen. "Vaak speelt een Pro League-club gastheer en worden de amateurclubs uit de regio uitgenodigd."

"Iedere club die nadien start, krijgt een starterspakket van Voetbal Vlaanderen en neemt deel aan het vervolgtraject. Hoe meer clubs ermee starten, hoe meer we de vraag kregen om wedstrijden te kunnen spelen. Vandaar dat we een tornooikalender hebben opgesteld."