Wandelen is beter dan fitness om kilo's te verliezen

Wandelen is beter dan fitness om kilo's te verliezen

Onderzoekers van de London School of Economics and Political Science analyseerden de gegevens van de jaarlijkste gezondheidsenquête van 1999 tot en met 2012. Ze vergeleken verschillende oefeningen waarvan je zweet en je hart sneller gaat slaan, zoals wandelen, zwemmen, fietsen, dansen, lopen, joggen, fitnessen, voetbal, rugby en squash.

Wat blijkt? Mensen die regelmatig een flinke wandeling van een halfuur maken, hebben een lager BMI en een smallere taille dan mensen die een andere sport beoefenen. Dit effect is het grootste bij vrouwen en mannen en vrouwen boven de 50 jaar.

A brisk walk is better for keeping your weight down than going to the gym

"Mensen die geregeld marcheren aan een stevig tempo zijn meer geneigd om een lager gewicht te hebben", schrijft hoofdonderzoekster Grace Lordan in het wetenschappelijke tijdschrift Risk Analysis. Waarom dit zo is, is niet geheel duidelijk.

"Omdat we te maken hebben met een immense obesitasepidemie en veel mensen te weinig beweging hebben, is wandelen een makkelijke oplossing. Bovendien kost wandelen geen cent, waardoor de nadelen zeker niet opwegen tegen de voordelen."

[polldaddy poll="9161989"]