Wall Street: Dow Jones op nieuw record

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winst de handel uitgegaan. De leidende Dow-Jonesindex kwam daarbij uit op zijn hoogste slotstand ooit. Ook de brede S&P 500 flirtte met een record. Het sentiment op de beursvloer werd vooruitgeholpen door verschillende berichten die de goede staat van de Amerikaanse economie bevestigden. De Dow-Jonesindex scherpte zijn één dag oude record aan tot 26.828,39 punten, goed voor een winst van 0,2 procent. De S&P 500 steeg 0,1 procent tot 2.925,51 punten en technologiebeurs Nasdaq klom 0,3 procent naar 8.025,09 punten. In het kielzog van de aandelenbeurzen liepen ook de rentes op meerjarige Amerikaanse staatsobligaties op.

Beleggers verwerkten onder meer een beter dan verwacht cijfer over de banengroei in de VS. Het private rapport loopt vooruit op het banenrapport van de overheid vrijdag. Verder waren cijfers over de groei in de dienstensector beter dan voorzien.

General Motors (GM) won 2,1 procent. De Japanse automaker Honda doet een investering ter waarde van 2,75 miljard dollar in het onderdeel Cruise van GM. Cruise houdt zich bezig met zelfrijdende auto's. Eerder stak ook technologiebedrijf Softbank al een flink bedrag in GM Cruise.

Verder werd bekend dat warenhuisketen J.C. Penney Jill Soltau heeft benoemd tot nieuwe topman na het vertrek van Marvin Ellison in mei. Het aandeel J.C. Penney sloot bijna 4 procent hoger.

Verizon verloor 0,2 procent. Het telecombedrijf is bezig met een omvangrijke reorganisatie. Zo'n 44.000 medewerkers zouden in aanmerking kunnen komen voor een vertrekregeling. Dat komt neer op ruim een kwart van het personeelsbestand. Verzion heeft in totaal 10 miljard dollar gereserveerd voor het eerder aangekondigde kostenbesparingsprogramma.

De euro was 1,1513 dollar waard, tegen 1,1519 dollar tijdens het slot van de beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie steeg 1,3 procent in prijs tot 76,20 dollar. Brentolie werd 1,5 procent duurder en kostte 86,03 dollar per vat.

bron: Belga