#Walkyourtalk: Kom naar buiten voor de wandelmeeting

#Walkyourtalk: Kom naar buiten voor de wandelmeeting

We zitten met zijn allen veel te veel. Gezondheidscoaches Barbara Torfs en Brecht Buysschaert van Springbok Consulting hebben een creatieve oplossing bedacht: Walkyourtalk oftewel de wandelmeeting. En wat blijkt? Het is een stuk efficiënter dan de saaie meeting tussen vier muren.

“We proberen de mensen naar buiten te lokken om even de benen te strekken in plaats van achter hun bureau te blijven zitten. Maar we willen de meeting zelf ook efficiënter maken. Een wandelmeeting is ideaal voor een functioneringsgesprek bijvoorbeeld. Als je naast elkaar loopt, ga je veel vrijer spreken in vergelijking met de standaardpositie tegenover elkaar aan een bureau. Die is meer confronterend en geeft vaak te veel druk”, vertelt Brecht Buysschaert (foto links).

Agendapunten

“Maar ook een gewone wandelmeeting kan perfect op de domeinen rond het bedrijf, tenminste als het aantal deelnemers beperkt is. Met tien man is dat niet haalbaar, maar met twee of drie is een wandeloverleg ideaal. Gewoon op voorhand de agendapunten doorsturen en dan doe je een wandeling en behandel je de topics. Op het einde van de wandeling is er dan iemand verantwoordelijk om het verslag in bullet points door te sturen.”

Quick win

“De meeste bedrijven waar wij dit hebben voorgesteld, zijn daarmee aan de slag gegaan. Het is een quick win, budgettair heeft het geen enkele impact en de meetings blijken tot 30% efficiënter. De topics worden sneller behandeld, de communicatie is veel sterker en de oplossingen gaan veel ruimer want er komt op die wijze meer creativiteit vrij. En -?last but not least?- we bewegen met zijn allen meer, dus iedereen wint bij #Walkyourtalk.”