Wagamama maakt een einde aan plastic rietjes

Wagamama maakt een einde aan plastic rietjes

Wagamama is de volgende in een reeks van restaurantketens die stoppen met het verdelen van rietjes. Het bedrijf legt ze nu al niet meer standaard naast elk drankje en geeft ze enkel nog als klanten er specifiek naar vragen of als het drankje geroerd moet worden. Maar vanaf april, meer specifiek 22 april of Earth Day, zullen ze niet meer te krijgen zijn.

Klanten die toch nog een rietje wensen, zullen een biologische afbreekbaar alternatief van papier krijgen. De maatregel zorgt ervoor dat zeven miljoen wegwerprietjes per jaar niet in de zee terecht komen.

Het 'Blue Planet'-effect

De beslissing van Wagamama komt er na gelijkaardige voorstellen van andere restaurantketens. Ze volgen allemaal op een uitzending van de BBC-documentaire 'Blue Planet'. Daar wordt het schadelijk gevolg van de plasticvervuiling nog eens aangekaart. "Bij Wagamama zijn we constant op zoek naar manieren om ons niet recycleerbaar afval te verminderen", zegt CEO Jane Holbrook aan The Independent.

In Groot-Brittanië lopen nog meer initiatieven om het gebruik van plastic te verminderen. Zo lanceerde premier Theresa May eerder al het voorstel om een 'latte-taks' van 25 pence in te voeren. Daarmee focust ze om de plastic deksels van meeneembekers voor koffie. Binnen 25 jaar wil ze af zijn van al het overtollige plastic afval.