Waarom Zuckerberg altijd hetzelfde T-shirt draagt

Waarom Zuckerberg altijd hetzelfde T-shirt draagt

Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook, had afgelopen donderdag zijn allereerste publieke Q&A interview. Hij beantwoordde op een uur tijd ontzettend veel vragen waaronder wat hij van The Social Network vond (iets dat hij blijkbaar uit zijn geheugen verbannen heeft), waarom hij iedereen verplicht Messenger liet downloaden en veel meer. Eén vraag kreeg meer belangstelling dan de meeste anderen en dat was: "Waarom draag je elke dag hetzelfde grijze T-shirt?"

Zuckerberg draagt inderdaad op de meeste publieke evenementen hetzelfde grijze T-shirt. Iedereen verwachtte een speels antwoord van de CEO maar er volgde een heel serieuze reactie.

"Ik wil heel graag duidelijk maken dat ik zo weinig mogelijk beslissingen wil hoeven te maken in mijn leven die niet deel uitmaken van beslissingen over mijn bedrijf of de gemeenschap. Zelfs kleine beslissingen als wat ik ga aandoen of wat ik eet voor ontbijt, eisen en verbruiken energie die ik daaraan niet wil verspillen. Ik ben erg gelukkig dat ik elke dag meer dan een miljard mensen mag bedienen en ik voel dat als ik mijn energie niet volledig in mijn werk steek, ik onze Facebookgemeenschap niet kan dienen zoals het hoort."

Zuckerberg wees verder op talrijke andere invloedrijke mensen, zoals Steve Jobs of president Barack Obama die ook de theorie delen over dezelfde outfits. Jobs wilde trouwens ooit dat iedereen bij Apple dezelfde vest zou dragen.