Waarom we wenen van geluk

Waarom we wenen van geluk

Heb je je ooit afgevraagd waarom we huilen van geluk, lachen als we nerveus zijn of schreeuwen als we opgewonden zijn? Het antwoord, volgens onderzoekers van Yale, is dat het een manier is om het emotioneel evenwicht  te herstellen en intense gevoelens onder controle te houden.

Oriana Aragon, psychologe en leidster van het onderzoek dat werd gepubliceerd in het tijdschrift Psychological Science zei: "De reacties vinden plaats wanneer mensen overstelpt worden met sterke positieve emoties en de mensen die de balans proberen te herstellen, verwerken die emoties beter dan anderen."

In de loop van hun onderzoek vonden Aragon en haar collega's dat mensen die huilen op wanneer hun kinderen afstuderen ook sneller in de wangen van een schattige baby knijpen. "Deze inzichten zorgen ervoor dat we beter begrijpen hoe mensen hun emoties uiten en proberen controleren. Dat is een gerelateerd aan de geestelijke en lichamelijke gezondheid, de kwaliteit van de relaties met anderen en zelfs hoe goed mensen onderling samenwerken," voegde Aragon toe.