Waarom we allemaal meer zouden moeten kussen

Waarom we allemaal meer zouden moeten kussen

Nochtans is kussen erg goed, niet alleen voor je relatie, maar ook voor jezelf. Je zou het misschien niet verwachten, maar zelfs je fysieke gezondheid vaart er wel bij. Pak je lief deze avond dus eens goed vast en geef hem of haar een tongzoen die je nooit zal vergeten.

Lijnen maar

Wist je dat een intense kus je zelfs gewicht kan doen verliezen? Per kus verbrand je maximaal zes calorieën - niet heel veel, maar als je het vaak doet, vliegen de kilo's eraf!

Minder naar de tandarts

Hoewel een ander kussen niet erg hygiënisch lijkt, is het tegendeel waar. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je nu Jan en Alleman een tong gaat draaien, maar als je regelmatig kust met je partner, maak je meer speeksel aan. En dat is dan weer goed voor je tandhygiëne.

Boost je immuunsysteem

We zeiden het al: een kus lijkt niet erg hygiënisch en is dat in eerste instantie misschien ook niet. Tijdens een goede tongzoen worden maar liefst 80 miljoen bacteriën uitgewisseld. Bah. Maar die bacteriewissel zorgt er net voor dat je immuunsysteem een boost krijgt en je lichaam op lange termijn beter bestand is tegen ziektes.

Gespierde wangen

Wie op tijd en stond eens een lange kuspartij houdt, weet wellicht dat dat op den duur vermoeiend wordt. Je tong, wangen en andere gelaatsspieren komen in actie en dat loont de moeite. Hoe meer je kust, hoe smaller en gespierder je gezicht uiteindelijk zal zijn!