Waarom Rihanna no common artist is

Waarom Rihanna no common artist is

Wij sommen voor jou enkele goeie redenen op waarom Rihanna toch nog steeds shines like a diamond en haar optreden op PkP wel eens de moeite waard kan zijn.

ANTI

The Anti World Tour is de zevende concerttour van Rihanna, naar aanleiding van haar achtste studioalbum 'Anti'. De plaat werd pas gereleased op 28 januari en behaalde nu al platina. Het concert op de Pukkelpopweide in Hasselt zal het eindpunt zijn van haar tour die in totaal bestaat uit 69 shows. In Europa zal ze worden bijgestaan door niemand minder dan The Weeknd en Big Sean. In Amerika zal dat, naar verluid haar vriendje, rapper Travi$ Scott zijn.

NOW @nickiminaj

A photo posted by badgalriri (@badgalriri) on

A good girl gone bad

Rihanna is een zelfverzekerde en onafhankelijke vrouw. Ze schaamt zich niet voor haar seksualiteit en schuift deze dan ook vaak naar voren in haar songs. Denk maar aan ‘S&M' ‘Cockiness (Love It)', of de nieuwe ‘Sex with me'. Zoals ze zelfs zingt,“'Cause I may be bad but I'm perfectly good at it

Style

Ze is een vrouw van vele talenten. Naast een krachtige stem en sensuele dansmoves, beschikt Rihanna ook over een goed gevoel voor mode. Niet alleen haar eigen outfits zijn steeds on point, ook op de fashion show in New York kreeg ze lovende commentaren. Haar collectie, FentyXPuma, in samenwerking met Puma combineert street en urban met classy en chique. Haar outfits zijn heel divers, variërend van elegante rokken en bloesjes met een stoere touch tot comfy broeken en truitjes. Rihanna's persoonlijkheid in een notendop.

More from my @stancemuse #RihannaXStance fall collection —> stance.com/rihanna

A photo posted by badgalriri (@badgalriri) on

#THETRAINER from my FENTY for @PUMA collection...Coming soon #FENTYxPUMA

A photo posted by badgalriri (@badgalriri) on

RiRi in your wardrobe

Wie betaalbare kleding van RiRi wil dragen: op de website van Puma vind je het betaalbare model ‘The Creeper' en op 26 februari komt ‘The Trainer' uit. Je kan ook een paar gekleurde sokken aanschaffen van de collectie RihannaXStance, onderdeel van de lijn 'Punks & Poets'.

Collabs

Rihanna heeft al heel wat bereikt in haar carrière. Ze won heel wat Billboard Music Awards, American Music Awards, MTV Awards en andere prijzen. Ze won in totaal al 8 grammy's en werd 24 keer genomineerd. Vier van die awards kreeg ze in de categorie ‘Best Rap/Sung Collaboration' voor de songs ‘Umbrella' ft Jay-Z, ‘Run This Town' met Jay-Z & Kanye West, ‘All of the Lights' met Kanye West, Kid Cudi & Fergie en ‘The Monster' met Eminem. Haar laatste samenwerking was die met Drake, voor het liedje ‘Work'.

Culture

De cover van haar album is ontworpen door de Israelische artiest Roy Nachum. Op een wit met rode achtergrond staat een spookachtige Rihanna afgebeeld, gekopieerd van de foto op haar eerste dag in het kinderdagverblijf. In haar hand houdt ze een ballon en een gouden kroon is over haar ogen gezakt. Wie goed kijkt, ziet dat er ook een brailleschrift in verborgen zit. Dit schrift vertelt het gedicht van Chloë Mitchell, en gaat over het belang van te doen wat je zelf denkt dat juist is, ookal tonen anderen alleen maar onbegrip. Rihanna verwijst wel vaker naar andere grote artiesten in haar eigen werk, zoals haar fashion cover gebaseerd op de foto van Steven Spielberg in een haaienbek.

Talent

En niet te vergeten, ze is een ontzettend getalenteerd artieste. Haar energievolle optredens zitten vol met zware beats, gewaagde lyrics en bad girl choreografie.

?"Bitch better have my money!"

Door Melissa Awouters

Deze tekst verscheen eerder op Chase