Waarom pizza wel goed is voor je lijn

Waarom pizza wel goed is voor je lijn

Sommige maaltijden zijn eigenlijk helemaal niet zo slecht voor de lijn, en ze stillen de honger goed. Deze tien gerechten kunnen zelfs helpen om af te vallen, al mag je er natuurlijk niet teveel van eten.

1. Chili con carne

Chili con carne is een heel verzadigende maaltijd, en tegelijk heeft de chili ook een goed effect op je spijsvertering. Als je de chilisaus eet met een kleine portie bruine rijst, bevat je maaltijd al snel minder dan 500 calorieën.

2. Geroosterde nootjes

Ook nootjes zijn niet slecht voor je lijf. Zolang je van de gezouten varianten afblijft, krijg je alle proteïnen, vezels en goede vetten binnen die je nodig hebt. Volgens sommige studies kan je zelfs gewicht verliezen als je je gewone snacks vervangt door een handvol noten.

3. Cappuccino

Als je voor een magere cappuccino gaat, helpt de melk je om minder honger te hebben. Dat komt omdat ons maagzuur de melk omzet in een soort van halfvaste gel, die ons hongergevoel wegneemt.

4. Bonen in tomatensaus

Boontjes zitten vol met vezels die traag verteerd worden. Hoewel de tomatensaus vaak extra suiker bevat, krijg je door de trage vertering wel een 'vol' gevoel.

5. Spaghetti Bolognese

Jep, de klassieker der pastas is ook niet slecht voor de lijn. Als je natuurlijk je portie pasta beperkt tot 70 gram. De bolognese geeft je een lekker verzadigd gevoel. Als je natuurlijk niet teveel in de verleiding komt door de gemalen kaas.

6. Milkshake

Als je een milkshake maakt van melk en fruit (geen ijs!), kan je eigenlijk niet veel verkeerd doen. Gooi melk, bananen en andere vruchten in je mixer en maak er een lekker shake van. Door het mixen komt er veel lucht bij de drank, en daardoor lijkt de drank 50% groter. Uit onderzoek blijkt dat als ingrediënten er groter uitzien, we denken dat onze maag 'voller' is dan anders.

7. Cheeseburger

Burgers voorzien je van alle proteïnen die je nodig hebt. Als je je burger combineert met een slaatje in plaats van frietjes, heb je een gezonde maaltijd met 40% van de aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit die je nodig hebt.

8. Pizza

Jep, het wordt steeds beter. Als je je pizza vult met een hele hoop groenten, eet je een gezonde en lekkere maaltijd. Een afhaalpizza is dan weer niet aan te raden.

9. Eieren

Een stevig ontbijt met twee spiegeleieren geeft je vanaf het begin van de dag een verzadigd gevoel. Uit studies blijkt ook dat je bijgevolg minder gaat eten overdag. Een win-win dus.