Waarom je regelmatig moet zondigen als je op dieet bent

Waarom je regelmatig moet zondigen als je op dieet bent

Volgens een onderzoek van de universiteit van Tasmanië zijn er zowel psychologische als fysieke redenen om die gekookte kip met broccoli op tijd en stond in te ruilen voor een royale kom Ben & Jerry's.

Motivatie

Door jezelf in het weekend wat rust te gunnen van je strikte dieet, zorg je ervoor dat je gemotiveerd blijft om tijdens de werkweek wél gezond te eten.

Dat had je misschien zelf ook kunnen bedenken, maar er is meer. Wanneer je een tijdlang op dieet bent, heeft je lichaam een tekort aan leptine. Dat is het hormoon dat je een gevoel van verzadiging geeft.

Hongersnood-modus

Als het leptine-niveau te laag is, wat vaak het geval is bij langdurige diëten, schakelt je lichaam over op 'hongersnood-modus'. Het gevolg? Je stofwisseling vertraagt en je lichaam verbrandt minder calorieën. Exact wat je niét wilt dus.

Door regelmatig iets meer calorieën naar binnen te spelen, blijft je stofwisseling op peil. Op middellange termijn geeft dat betere resultaten. Bovendien komen de verloren kilo's er nadien minder snel weer bij.

Als je meer goede tips wilt lezen om met weinig moeite te kunnen afvallen, kijk dan direct op happyhealthy.nl voor 100+ praktische tips en trucs.