Waarom je kat graag spullen van je breekt

Waarom je kat graag spullen van je breekt

Sommige katten kijken graag naar een doorspoelend toilet, anderen rollen dan weer graag in de was. Sommige katten zijn iets sadistischer van aard en maken graag spullen stuk. Ze duwen bijvoorbeeld borrelglaasjes van de tafel en kijken geamuseerd toe hoe die dingen in miljoenen stukjes breken.

https://www.youtube.com/watch?v=UoUEQYjYgf4

Als jouw kat dat sadistische kantje heeft, dan moet je weten dat hij je spullen niet echt wil vernielen, maar dat het gewoon dierlijk instinct is. "In de voorsteden krijgen katten hun kicks door te jagen en te spelen met hun prooi. Als ze stilstaande objecten rondduwen, is dat een manier waarop ze dat katachtige instinct oefenen," volgens de schrijver Dr. H. Ellen Whiteley op HowStuffWorks.com.

Katten kunnen ook proberen om je aandacht te krijgen. "Zodra een kat leert dat haar streken je aandacht trekken, zal ze het blijven doen om je aandacht te krijgen vooral als ze vindt dat haar avondmaal te lang op zich laat wachten."

Als je toch wil dat je kat stopt met het vernielen van je spullen, dan kun je hem volgens Jackson Galaxy, een katdeskundige, best een speeltje geven waardoor de kat zichzelf kan vermaken. Een kat die zich verveeld is een destructieve kat.

"Denk aan een peuter die je alleen kleurpotloden geeft, maar geen papier. Dan is in een mum van tijd de slaapkamermuur volgekribbeld. Stel jezelf de vraag of je wel genoeg speelgoed hebt voor je kat."