Waarom introverte mensen koffie beter vermijden voor een belangrijke vergadering

Waarom introverte mensen koffie beter vermijden voor een belangrijke vergadering

Als je op weg bent naar een belangrijke vergadering is het verleidelijk om een kopje koffie te drinken in de hoop dat de cafeïne de hersenen zal prikkelen. Maar in een nieuw boek over de wetenschap van de persoonlijkheid, suggereert psycholoog Brian Little dat deze strategie voor introverte mensen omgekeerd kan werken.

"Na de inname van twee kopjes koffie, voeren extraverte mensen taken efficiënter uit, terwijl introverte mensen minder goed presteren. De prestaties nemen nog verder af als de taak kwantitatief is van aard en onder tijdsdruk moet worden uitgevoerd.

Voor een introvert persoon kan de koffie nadelige effecten hebben als het doel van de vergadering een snelle bespreking is over de begroting, data-analyses of soortgelijke kwantitatieve problemen. In dezelfde vergadering zou een extravert person waarschijnlijk wel profiteren van de cafeïne boost."

Dat schrijft Little in Me, Myself and Us: The Science of Personality and the Art of Well-Being, een boek dat vorige week werd uitgegeven.

Waarom heeft koffie een ander effect op introverten?

Volgens de theorie van extraversie van Hans Eysenck en onderzoek door William Revelle, hebben introverten en extraverten een verschillend niveau van neocorticale opwinding in de hersenen. Dat niveau bepaalt hoe alert je bent en hoe alert je reageert op je omgeving. Introverte mensen zitten van nature op het optimale niveau en worden dus gemakkelijker gestimuleerd terwijl extraverten onder het optimale niveau zitten.

Dit suggereert dat introverten verder van hun optimale niveau worden geduwd wanneer ze een stimulerend middel als koffie innemen terwijl extraverten richting het optimale niveau worden geduwd.

Dus wanneer moeten introverte mensen dan hun koffie drinken?

Later op de dag zou beter zijn. In ieder geval niet vlak voor een belangrijke vergadering volgens het boek.