Waarom de chemie ook techniekers zoekt

Waarom de chemie ook techniekers zoekt

Zowel chemisch als technisch geschoolde mensen denken dat er alleen maar chemische profielen werken in een chemiebedrijf.

50% techniekers in chemisch bedrijf

“Beide groepen denken mis”, weet Hugo Piot, directeur onderhoud bij het tweede grootste chemische bedrijf in Antwerpen, INEOS. “Wij zijn een chemisch bedrijf waarvan mensen denken dat 90% van onze medewerkers bezig zijn met chemie en moleculen. Niets is minder waar. Hooguit 10% van onze mensen werkt rond chemische reacties.”

Wie er dan nog werkt bij INEOS? De helft van de medewerkers heeft een technische achtergrond, naast mensen in algemene functies als marketing, financiën en administratie. 90 tot 95% van de technische mensen heeft de taak om de chemische reacties die ontwikkeld werden, veilig in productie om te zetten, er een efficiënt en duurzaam proces van te maken, de betrouwbaarheid voortdurend te verbeteren, de kosten sterk te bewaken, nieuwe werknemers te begeleiden…

Verdien geld met je idee

Als technische kracht ben je er onmisbaar. De installaties draaien dag en nacht het hele jaar door. “Defecten aan onze 5.000 machines moeten voorkomen en snel opgelost worden”, zegt Hugo Piot. “Hiervoor werven we onderhoudstechnici aan, elektrotechniekers, maar ook ingenieurs, en zelfs bouwkundigen...”

De voordelen van een grote werkgever zoals INEOS? Het is werken in een propere en veilige werkomgeving, met voldoende vakantiedagen, een mooi loon, extralegale voordelen... “Bovendien verlonen we onze mensen extra als ze innovatieve ideeën opwerpen. Ze kunnen een stevige premie krijgen van wat het bedrijf bespaart door hun idee.”

 

Dit artikel werd u aangeboden door Metro-partner Ineos.