Waarom Bran Stark niet te zien is in vijfde seizoen Game of Thrones

Waarom Bran Stark niet te zien is in vijfde seizoen Game of Thrones

In September zei Kristian Nairn, Hodor in Game of Thrones, dat hij en Bran Stark niet in het vijfde seizoen van Game of Thrones te zien zullen zijn en het hele internet vroeg zich af waarom dat zo was.

Eén van de showrunners, David Benioff, zei dat het lekken van die informatie jammer was, maar hij legde ook uit waarom die beslissing werd genomen. Hoewel er verschillen zijn tussen de show en de boeken, hebben hij en zijn college-showrunner Dan Weiss besloten om zo dicht mogelijk bij de verschillende verhaallijnen van de boeken van Goerge RR Martin te blijven.

"Vorig jaar zijn we tot het einde geraakt van Bran's verhaallijn in het meeste recente boek van Martin (Een Lied van IJs en Vuur, A Dance with Dragon) dus als we daarmee doorgingen in dit seizoen, dan zou hij te ver voorlopen op de andere personages."

Benioff zei verder dat het logisch was om het verhaal van Bran en Hodor even in de koelkast te zetten omdat hij nu doorgaat met het ontwikkelen van zijn speciale vaardigheden en dat process zou niet erg filmisch zijn.

Benioff wilde verder niets verklappen over het 5de seizoen van de immense populaire reeks. "Je zult het moeten ontdekken wanneer het uitkomt. Ik wil geen enkele spoiler meer geven."

Het vijfde seizoen van Game of Thrones zal in de lente van 2015 verschijnen.