Vuilnismannen vinden dure trouwring terug tussen tien ton vuilnis

Vuilnismannen vinden dure trouwring terug tussen tien ton vuilnis

Haast en spoed zijn zelden goed. Dat ondervond Bernie Squitieri toen hij de vuilniswagen zag naderen. Hij griste een papieren doekje van het aanrecht in de keuken en zette de afvalbak net op tijd buiten. In alle haast had hij echter niet gekeken of er nog iets in het doekje zat. Toen zijn vrouw thuiskwam van de dochter af te zetten aan school, werd snel duidelijk wat hij gedaan had. Ze had haar trouwring, met een waarde van 400.000 dollar (355.000 euro), op het serviet gelegd en Squitieri had die argeloos in het afval geworpen.

Squitieri wist dat tijd de klok tikte en snelde naar de vuilnisbelt. De man kreeg toestemming om tien ton afval te doorzoeken, in de hoop de ring terug te vinden. Het lijkt op een zoektocht naar een naald in een hooiberg, maar na amper 25 minuten zoeken vond Joe Evans, de operations manager van de vuilnisbelt, het juweel terug.

"Tien keer uit tien vinden we zoiets nooit meer terug. Het was het beste gevoel in de wereld om de ring terug te vinden en te kunnen overhandigen aan aan de man", getuigt Joe Evans aan ABC News.  De ring was verzekerd, maar volgens Squitieri was de kleine daad van liefdadigheid van de vuilnismannen veel meer waard. "Het verhaal hier is niet dat we de ring terugvonden, maar dat Joe zo'n eerlijke kerel is en daar wil ik hem erkenning voor geven. Hij had de ring ook gewoon in zijn zak kunnen steken, zonder dat iemand het ooit door zou hebben. Mijn vrouw voelde zich nadien dolgelukkig en het is leuk om weten dat er nog goede mensen zijn", besluit Squitieri.