Vuilnismannen behouden mogelijkheid op vervroegd pensioen

Vuilnismannen behouden mogelijkheid op vervroegd pensioen

Vuilnismannen behouden de mogelijkheid om vervroegd met pensioen te gaan. Dat heeft minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine vanavond verklaard. De MR-politicus stelt daarbij de "permanente desinformatie" van de vakbonden aan de kaart. Op tal van plaatsen in Wallonië is de vuilnisophaling verstoord als gevolg van acties van verschillende regionale afdelingen van de socialistische vakbond CGSP.

"De vakbondsverantwoordelijken beweren dat alle vuilnisophalers zullen moeten werken tot hun 67 jaar, zonder dat het beroep zou worden erkend als zwaar beroep", stelt minister Bacquelaine in een mededeling. "Arbeiders behouden de mogelijkheid op een vervroegd pensioen. En omdat sommigen erg vroeg beginnen te werken, zullen ze de uitzondering wegens een lange loopbaan kunnen genieten. Ze zullen dus niet tot hun 67ste moeten werken".

De discussie over de zware beroepen vindt momenteel plaats binnen de Nationale Pensioencommissie, waarin ook de sociale partners zetelen. Volgens Bacquelaine toont dit aan dat de regering de sociale partners een centrale plaats toedicht.

"Ik betreur nogmaals de permanente desinformatie van bepaalde vakbonden. Hun boodschap bestaat erin de werknemer bang te maken door de acties en hervormingen van de regering die het land nodig heeft, anders voor te stellen. Ik nodig alle sociale partners hun objectiviteit aan de dag te leggen en hun verantwoordelijkheid te nemen", besluit de liberale excellentie.

bron: Belga