Vuelta - Yates niet tevreden door gebrek aan samenwerking

Vuelta - Yates niet tevreden door gebrek aan samenwerking

Rode trui Simon Yates hekelde na afloop van de veertiende etappe in de Vuelta de samenwerking in de achtervolging op Thibaut Pinot. "Nairo Quintana en Miguel Angel Lopez werkten niet mee", zei hij. "Bijgevolg was het moeilijk om iets klaar te krijgen." Yates is leider, met 26 seconden voorsprong op Valverde en 33 op Quintana. Lopez is vierde op 43 seconden. Yates zelf trok een paar keer in de aanval, maar raakte niet weg. "Toen Pinot ging, had ik geen antwoord klaar", moest de rode trui erkennen. "Hij kwam van achteren uit, met veel snelheid, veel kracht in de benen. Ik moet hem feliciteren, het was een goede zet. Gelukkig staat hij wat verder in het klassement, anders hadden we een probleem gehad."

In de achtervolging was er weinig samenwerking, Yates maakte zelfs even misbaar naar Quintana. "Er was geen enkele samenwerking met Lopez en Quintana", vond hij. "Toen ik aanviel, kropen ze in mijn wiel en toen zij wegsprongen, deed ik dat bij hen. Quintana wilde dan niet rijden op het eind, dus wilde ik dat op mijn beurt ook niet doen toen Lopez wegsprong."

Yates voelt zich nog steeds goed. "Al sinds het begin van deze Vuelta voel ik me goed en ook vandaag had ik het goede gevoel te pakken. Ik koers hier anders dan in de Giro, waar ik top was van bij de start. Hier wilde ik geleidelijk aan verder groeien en ik hoop dat ik daarin zal slagen en dat me resultaat zal opleveren. Ik kijk uit naar de rustdag en daarna wacht de tijdrit. Dat is niet mijn specialiteit, maar ik ga mijn best doe. De verschillen zijn nog altijd heel klein en de tijdrit zou wel eens heel belangrijk kunnen zijn."

bron: Belga