Vrouw veinst kanker om geld van vriend af te troggelen

Vrouw veinst kanker om geld van vriend af te troggelen

De Schotse Charlotte Roche leerde Matthew Pilgrim kennen via een datingwebsite. Toen ze al een tijdje samen waren, vertelde de vrouw dat ze eierstokkanker had en geld nodig had voor de behandeling. Haar eierstokken moesten verwijderd worden. Als ze naar een privéziekenhuis zou gaan, zou ze meteen behandeld kunnen worden, terwijl ze anders zes maanden moest wachten. Alleen was de behandeling in het privéziekenhuis veel duurder, en dat kon ze zelf niet betalen.

De man hielp zijn vriendin maar al te graag uit de nood. Maar na verloop van tijd verwaterde het contact en liep de relatie op de klippen. Matthew dacht nog steeds dat Charlotte kanker had, maar vroeg het geleende geld terug. De zus van Charlotte vertelde hem uiteindelijk dat ze helemaal niet aan kanker leed en het geld had gebruikt voor plastische chirurgie.

Naar het geld kon Matthew fluiten, dus stapte hij naar de politie. Een rechter veroordeelde Charlotte tot een werkstraf van tachtig uur. Daarnaast moest ze elke cent die ze had geleend terugbetalen.