Vrouw schiet zeldzame giraf dood

Vrouw schiet zeldzame giraf dood

Zo gaat er momenteel een Amerikaanse vrouw viral, die foto's van een doodgeschoten zeldzame giraffe plaatste op social media, met een trotse tekst.

900 kilo vlees

De jager in kwestie, Tessa Thompson Talley, deelde al eerder foto's van doodgeschoten dieren uit Zuid-Afrika. Bij de foto van de giraf schreef ze: ",Dit is een droom die uitkomt. Once in a lifetime. Ik zag deze zeldzame zwarte giraffe, een mannetje, en hield hem een tijdje in de gaten. Ik wist: dit is ‘m. Hij was 18 jaar oud, woog bijna tweeduizend kilo en ik ben gezegend zo'n 900 kilo vlees van hem te krijgen."

Natuur beschermen

Al snel gingen de foto's viral: ze werden door natuurbeschermers en dierenliefhebbers gedeeld. AfricaDigest, het Twitteraccount van Africland Post, windt er geen doekjes om: "Witte Amerikaanse primitieveling, deels een neanderthaler, komt naar Afrika en schiet een zeldzame zwarte giraffe dood, met dank aan Zuid-Afrikaanse domheid. Als de overheid onze natuur niet beschermt, moeten we het zelf doen."

White american savage who is partly a neanderthal comes to Africa and shoot down a very rare black giraffe coutrsey of South Africa stupidity. Her name is Tess Thompson Talley. Please share pic.twitter.com/hSK93DOOaz

— AfricaDigest (@africlandpost) 16 juin 2018