Vrouw naar ziekenhuis met haai aan arm

Een 23-jarige Amerikaanse vrouw is naar een ziekenhuis gebracht nadat zij was aangevallen door een jonge verpleegsterhaai. Het ongeveer 60 centimeter lange dier had zich in haar arm vastgebeten en wilde niet meer loslaten, meldt de South Florida Sun-Sentinel op zijn website.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Een woordvoerder van de reddingsdienst in Boca Raton zei dat de vrouw rustig bleef en nauwelijks bloedde. De arm van de vrouw en de haai werden met een spalkboard ondersteund terwijl zij op een brancard werd gelegd.

Het ziekenhuis van Boca Raton liet weten dat het was gelukt het dier los te maken en dat de vrouw in de loop van de middag weer naar huis mocht.

Verpleegster- of voedsterhaaien kunnen ruim 3 meter lang worden en tot ruim 150 kilogram wegen. Ze houden zich meestal in ondiep water op en kunnen prooien bliksemsnel en met grote kracht uit het zand trekken. De dieren hebben geen lange, maar wel vlijmscherpe tanden en zeer sterke kaken.

Boca Raton Fire Rescue says a 2-foot long nurse shark latched to 23-year-old female's arm. https://t.co/UUGtruFNXs pic.twitter.com/mcqkHOXLjp

— WPEC CBS12 News (@CBS12) 15 mei 2016