Vrouw met vegan-tattoo is kop van jut op internet

Een opvallende tatoeage op je gezicht is niet altijd een goed idee, vraag maar aan het sterrenmeisje. Toch heeft Kate Alice nog geen greintje spijt van haar nieuwe inkttekening. Ze liet het woord ‘vegan' in het groot vereeuwigen op haar snoet.
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

Vorige week deelde Alice een foto van haar kersverse tattoo op Twitter, met de ludieke tekst "Nu moet ik tenminste niet elke vijf minuten zeggen dat ik vegan ben".

Got a suicide awareness and vegan tattoo today, love em :') pic.twitter.com/u3OTqA41Fz

— Kate Alice ?? (@spunk_m0nkey) 25 januari 2018

Niet geheel onverwacht kreeg de Britse achteraf een heleboel commentaar te verwerken. Zo werd de vrouw een "freak" genoemd en stelden veel mensen luidop de vraag of ze nog wel een job zou vinden. Maar daar trekt Alice zich niets van aan. "Dat maakt allemaal niet uit. Ik werk al zelfstandig sinds ik 18 jaar oud ben. Bovendien kan ik de tatoeage gemakkelijk verstoppen met wat make-up en een froufrou", reageerde ze in The Independent.

"Respect"

Gelukkig krijgt de creatieveling ook steun vanuit verschillende hoeken. "Grappig dat mensen die penissen laten tatoeëren geen reactie krijgen, maar iemand die bepaalde levensstijl volgt wel", klinkt het onder meer op sociale media. Ook de tattoo artist Jordan McCrea nam het op voor Alice. "Ik ben niet veganistisch en zal dat waarschijnlijk nooit worden. Maar ik vind het echt knap dat ze opkomt voor haar levensstijl, en dat ze dit zonder schroom toont. Respect", zo verdedigde McCrea haar klant op Facebook.

Haha def going steer away from the face tattoo but ya know what, I respect her commitment

— sandra ? (@hempLotion_) 27 januari 2018

I love and hate this at the same time ?

— ?Pebbles? (@PebblesSummers_) 27 januari 2018