Vrouw met pleinvrees maakt prachtige reisfoto's

Vrouw met pleinvrees maakt prachtige reisfoto's

Kenny heeft al meer dan twintig jaar last van angstaanvallen, maar niemand wist goed waarom. Pas acht jaar geleden werd duidelijk dat ze aan agorafobie, of een angst voor open ruimtes, lijdt. "De kleinste uitstap voelt voor mij aan alsof ik de Mount Everest moet beklimmen. Hoe verder ik ga, des te banger ik me voel", vertelt de vrouw aan Metro.co.uk. "Vooral met de trein reizen of op een vliegtuig zitten is een heuse uitdaging voor mij."

Google Street View

Ondanks haar pleinvrees heeft Kenny wél zin om de wereld te ontdekken, zich onder te dompelen in verschillende culturen en nieuwe mensen te leren kennen. Dat kan ze doen via Google Street View. "Ik kan me niet goed herinneren wanneer ik voor het eerst begon te zoeken naar foto's via Google Street View. Maar ik kwam meteen enkele mooie afbeeldingen tegen en besloot om me erin te verdiepen", aldus de Nieuw-Zeelandse.

Zo kwam ze op het idee om screenshots te maken van plekken die haar boeien. In totaal heeft ze er al ruim 27.000 gemaakt en een groot deel daarvan kan je bewonderen op haar Instagrampagina Agoraphobic Traveller. "Ik vind het uitdagend om een platform dat gecreëerd was voor praktisch gebruik een creatieve draai te geven", laat Kenny optekenen. "En natuurlijk kan ik op deze manier plaatsen ontdekken die ik anders nooit zou bezoeken."