Vrouw met menstruatieklachten uit vliegtuig gezet

Vrouw met menstruatieklachten uit vliegtuig gezet

Beth Evans en haar vriend zouden zaterdag van Birmingham naar Dubai vliegen. Voor het opstijgen klaagde de 26-jarige over haar menstruatiepijn. Een stewardess hoorde dit en informeerde de gezagvoerder. Die stelde Evans vragen over de ernst van de pijn. Volgens haar was de pijn niet erg genoeg om niet te kunnen vliegen. Daar dacht de bemanning anders over en ze werd tegen haar wil van het vliegtuig gezet. Het vliegtuig vertrok zonder het koppel richting Dubai.

Omboeken

Het paar uit Birmingham moest hun tickets laten omboeken en daardoor honderden ponden extra betalen. Evans heeft aan de Britse krant The Sun gezegd dat ze nog altijd boos en overstuur is door het incident. Ze vond het ook ongemakkelijk dat ze vragen over haar menstruatie moest beantwoorden.

Emirates

Vliegtuigmaatschappij Emirates heeft aan The Sun laten weten dat de vrouw uit het vliegtuig is gezet voor haar eigen bestwil. "We wilden mevrouw Evans niet in gevaar brengen", zegt een woordvoerder. Als de pijn tijdens de vlucht erger was geworden had ze niet snel genoeg geschikte medische hulp kunnen krijgen.