Vrouw mag niet op vliegtuig omwille van DEZE outfit

Vrouw mag niet op vliegtuig omwille van DEZE outfit

Emily O'Connor kwam anderhalve week geleden aan op de luchthaven van Birmingham om naar Tenerife te vliegen. De 21-jarige vrouw kon haar ogen niet geloven toen de bemanning van het vliegtuig haar tegenhield voor het toestel vertrok.

Zij vonden immers dat haar outfit, een gele broek en een zwarte crop top, ongepast was en andere passagiers er aanstoot aan konden nemen. Nochtans was het precies dezelfde outfit die ze droeg in haar terugvlucht naar Birmingham, en toen waren er geen klachten. Uiteindelijk leende ze een vestje van haar nicht en mocht ze alsnog meevliegen.

Vreselijke ervaring

Emily deed haar beklag over het opvallende voorval op Twitter. “Er stonden plots vier bemanningsleden rond mij. Ze wilden mij uit het vliegtuig zetten als ik niets extra zou aantrekken. Ik maakte hen duidelijk dat er op het internet geen specifieke richtlijnen rond te vinden zijn. Ik stond recht en vroeg aan iedereen op het vliegtuig of iemand mijn kleding ongepast vond. Niemand reageerde. Een man riep daarna wel dat ik mijn mond moest houden en dat ik gewoon die vest moest aantrekken. En blijkbaar mocht dat wel, want daar reageerde de crew niet op. Ik stond te trillen op mijn benen en toch bleven ze mij uitlachen. Het was de vreselijkste ervaring uit mijn leven”, klinkt het.

Excuses

De vliegtuigmaatschappij bood haar verontschuldigingen aan voor het ongemak. “Het spijt ons dat we mevrouw O'Connor van streek hebben gebracht. We hadden deze situatie beter kunnen aanpakken. Net zoals de meeste luchtvaartmaatschappijen hebben we wel degelijk bepaalde richtlijnen rond kledij. Die gelden voor zowel mannen als vrouwen, zonder enige discriminatie. Ons personeel moet telkens oordelen of iets door de beugel kan. Soms slaan ze de bal daarbij wel eens mis”, aldus een woordvoerder.

Verbaasde reacties

Emily kreeg op Twitter heel wat steunbetuigingen. De meesten zagen helemaal geen probleem in haar outfit. “Ik werk zelf als stewardess. Het zou zelfs niet in me opkomen om je te vragen om je te bedekken. Er bestaan geen richtlijnen over wat je al dan niet mag dragen. Verschrikkelijk om te zien hoe de bemanning je behandeld heeft”, klinkt het onder meer.

Flying from Bham to Tenerife, Thomas Cook told me that they were going to remove me from the flight if I didn't “cover up” as I was “causing offence” and was “inappropriate”. They had 4 flight staff around me to get my luggage to take me off the plane. pic.twitter.com/r28nvSYaoY

— Emily O'Connor (@emroseoconnor) 12 maart 2019