Vrouw doet alsof ze dronken is en dit is hoe mannen reageren

Als je op straat een mooie dame in dronken toestand tegenkomt, wat doe je dan als man? Die vraag stelden medewerkers van de Spaanse ontwenningskliniek Centro Europeo Neurosalus zichzelf. Ze besloten er een sociaal experiment van te maken. De resultaten zijn - op zijn minst gezegd - verontrustend. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Een vrouwelijke actrice trok in de straat op in Madrid en deed alsof ze dronken was. Ze zegt dat haar telefoon leeg is en dat ze haar vrienden is kwijtgeraakt. In een mum van tijd wordt ze benaderd door heel wat mannen. Maar in plaats van haar te helpen, proberen ze van de situatie te profiteren. Sommigen stellen voor om nog meer te drinken, anderen reageren fysieker. Op een zeker moment drukt een ober haar zelfs tegen een muur om haar te zoenen. De cameracruw grijpt in en stopt het experiment meteen.

In tegenstelling tot wat je zou verwachten vond dit experiment niet plaats in de nacht, maar in de late namiddag. En ook al is dit niet het meest wetenschappelijke experiment, het roept wel heel wat vraagtekens op. Wat als dit diep in de nacht gebeurt met een beschonken tienermeisje, en er is niemand in de buurt om tussen te komen?