Vrouw dient zichzelf elektrische schokken toe om af te vallen

Vrouw dient zichzelf elektrische schokken toe om af te vallen

Ms. Irish maakte gebruik van het apparaat 'Pavlok'. Zoals de naam al doet vermoeden, baseert het toestel zijn werking op de theorie van de psycholoog Pavlov, die ontdekte dat mensen gedragingen kunnen aanleren door hen te stimuleren met fysieke prikkels. In het geval van de Pavlok kan je die prikkels letterlijk nemen.

Het toestel is een armband, waarmee de drager via een knop of een smartphone zichzelf een elektrische schok kan toedienen. De sterkte daarvan kan je zelf instellen en varieert tussen 50 volt, een kleine trilling, tot 450 volt, de sterkte van een bijensteek. Ter vergelijking, een taser heeft een kracht van 50.000 volt.

Irish gebruikte het de stroomstootfunctie telkens ze na haar dessert nog zin kreeg in iets zoets. Elke keer ze beet, liet ze wat elektriciteit door haar lichaam stromen. "De eerste avond gebruikte ik het vijf keer, de tweede avond twee keer en tegen de derde was mijn zin in iets zoets verdwenen", aldus de vrouw.

Maneesh Sethi, de uitvinder van het apparaat, is bezeten van de theorie van Pavlov. "De Pavlok is niet bedoeld om pijnlijk te zijn, maar geeft de drager een verrassende sensatie, een schok die je uit je 'cruise control' haalt." Sethi test zijn theoriën ook soms op zichzelf. Zo huurde hij eens een vrouw in die een week lang naast hem moest zitten en hem op het gezicht mocht slagen telkens hij tijdens de werkuren op Facebook surfte.

Foto Pixabay