Vrouw die op La Boum door paard werd omvergelopen: "Dit had fataal kunnen aflopen"

Vrouw die op La Boum door paard werd omvergelopen: "Dit had fataal kunnen aflopen"

Op donderdag 1 april vond het nepfestival La Boum plaats in het Ter Kamerenbos in Brussel. Duizenden mensen zakten toen af naar het Brusselse park, maar toen de oproerpolitie het grasveld probeerde te ontruimen, liep het volledig uit de hand. Verschillende aanwezigen en agenten raakten gewond. Onder hen ook een vrouw die door een politieruiter omvergereden werd. Die beelden gingen al snel rond en zorgden voor heel wat verontwaardiging.

Bloot bovenlijf

In een video op Facebook getuigt de vrouw, Barbara, samen met haar neef en zijn vrouw over het incident. Ze was die dag samen met haar nicht naar daar getrokken om te genieten van de zon. Ze werd natgespoten door een waterkanon en daarom stond ze in bloot bovenlijf op het moment waarop ze aangereden werd door het paard. “Ik was helemaal natgespoten door een waterkanon. Ik kreeg het koud. Ik heb me opzijgezet en in een reflex heb ik mijn T-shirt uitgetrokken om het uit te wringen. Net op dat moment werd ik verrast door dat paard. Ik had niets horen aankomen”, klinkt het.

Blauwe plekken

Barbara was meteen knock-out. “Ik heb een enorme klap gekregen. Ik was buiten westen. Ik herinner me nog dat er mensen rond me stonden. Vrienden hebben me naar huis gebracht. Maar het allereerste wat ik me daarna weer herinner, is dat ik de dag nadien wakker werd. Ik ben een hele dag in mijn bed gebleven. Godzijdank heb ik niets gebroken. Mijn rechterzijde staat vol blauwe plekken, ik heb last van duizeligheid, maar ik kan nog stappen. Ik heb geluk gehad, dit had fataal kunnen aflopen”, zucht ze.

De vrouw overweegt nu om een klacht in te dienen tegen de politieruiter en de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS).