Vrouw breit truitjes voor kippen

Vrouw breit truitjes voor kippen

Nicola Congdon heeft zo'n 60 kippen bij haar thuis rondlopen. De helft hiervan waren vroeger 'batterijlegkippen', die ingezet worden voor de massaproductie van eieren. Ze zijn het gewend om in kleine hokken te leven en worden kaalgeplukt als ze geen eieren meer leggen, en dus niet meer opbrengen. Als ze vrij worden gelaten, is het voor deze kippen erg lastig om te wennen aan een nieuwe omgeving. Congdon vangt deze kippen op en geeft ze de ruimte en benodigdheden die ze verdienen.

Nicola vindt het belangrijk dat mensen bewust worden van de barre omstandigheden waarin batterijlegkippen moeten leven. Doordat ze vaak kaalgeplukt worden vrijgelaten, hebben ze erg te lijden onder de koude temperaturen. De 25-jarige vrouw heeft om die reden speciale truitjes gebreid om de kippen voldoende warm te houden. "Alle truien hebben een ander patroon en zijn dus niet enkel leuk om naar te kijken. Ze houden de kippen warm en voor mij is het gemakkelijker om hen uit elkaar te halen."

De truitjes van Nicola hebben een groot succes. De Britse vrouw krijgt heel wat aanvragen van andere kippenhouders om ook voor hen truitjes te maken. De opbrengt van de kippentruien gaat naar een weeshuis in Afrika voor kinderen met aids.

Foto Facebook / Mashable