Is vroegboekkorting echt voordeliger?

Is vroegboekkorting echt voordeliger?

Op deze donkere dagen dwalen onze gedachten geregeld af naar warme zonnige bestemmingen. Bij bijna alle reisaanbieders ontvang je op dit moment vroegboekkorting als je nu alvast je zomervakantie boekt. Maar hoe werkt vroegboekkorting precies? En maakt vroegboekkorting je vakantie echt goedkoper of lijkt dit alleen maar zo?

Lastminute kortingen zijn te vergelijken met de solden in winkels, waarbij aanbieders op het laatste moment hoge kortingen geven, zodat ze hun producten toch nog kunnen verkopen. Vroegboekkortingen werken anders. Het gebeurt maar zelden dat modewinkels hun nieuwe collecties meteen met flinke kortingen verkopen. Maar waarom doen reisaanbieders dit wel?

Vroegboekkorting

Vakantieaanbieders sluiten al aan het begin van het jaar bepaalde deals af met accommodaties. Deze accommodaties bieden de deals met speciale kortingen aan en de vakantieaanbieders berekenen deze kortingen vervolgens door aan de consumenten: de vroegboekkortingen. Door deze korting aan te bieden, zullen méér mensen alvast hun vakantie boeken. Voor reisaanbieders geeft dit al aan het begin van het jaar zekerheid dat een aantal van hun accommodaties in ieder geval alvast geboekt is. Dan hoeven ze ook minder te stunten met nóg hogere kortingen om hun aanbod kwijt te kunnen raken.

Goede deal?

Zijn vroegboekkortingen altijd de beste kortingen? Nee, dat hoeft niet. Dit is afhankelijk van de vraag van consumenten en het aanbod van de reisaanbieders. Als veel mensen vroeg boeken met vroegboekkorting zal het aanbod daarna relatief kleiner zijn, waardoor de prijzen zullen stijgen. Schaarse producten zijn tenslotte duurder. Maken weinig mensen gebruik van de vroegboekkorting, dan zullen reisaanbieders de prijzen verlagen om toch hun vakanties te kunnen verkopen. De vakantieaanbieders leggen het balletje dus bij de consument. Zij verschaffen aantrekkelijke acties en kortingen en het is vervolgens aan de consument om meteen gebruik te maken van deze korting of te wachten op een mogelijke hogere korting.

Vroegboekkorting: ja of nee?

Of je van een vroegboekkorting gebruik zou moeten maken, is uiteraard aan jou om te beslissen. Je weet namelijk nooit zeker wanneer je je vakantie voor de beste prijs boekt. Als je te lang wacht, is de kans aanwezig dat jouw gewenste vakantie niet meer beschikbaar is of duurder wordt en als je te vroeg boekt, kan het zijn dat je hogere kortingen die wellicht later komen, misloopt. Wil je graag de zekerheid dat je naar je ideale vakantiebestemming kunt gaan? Boek dan met vroegboekkorting. Een groot voordeel is dat je dan veel voorpret hebt van je vakantie en kun je je al maandenlang verheugen op de vakantie. Ben je niet zo kieskeurig en vind je vooral een goedkope vakantie belangrijk? Dan is het wellicht slim om langer te wachten en van een lastminute gebruik te maken. Aan jou de keuze! In de categorie Vakantie & Reizen  vind je diverse kortingscodes waarmee je in ieder geval nog een toffe extra korting op je boeking ontvangt.