Vriendinnengroep Julie Van Espen vraagt meer camera's langs fietsroutes en gesprek met De Wever

Vriendinnengroep Julie Van Espen vraagt meer camera's langs fietsroutes en gesprek met De Wever

Een groep vriendinnen van de vermoorde Julie Van Espen en haar zus hebben een open brief geschreven aan Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) en de burgemeesters van de Antwerpse randgemeenten, met de vraag om de veiligheid op de fietsroutes naar de Antwerpse binnenstad te verhogen. Ze vragen meer veiligheidscamera's en een betere verlichting en willen over de situatie graag in gesprek met de burgemeesters. In de brief staat onder meer dat heel wat meisjes, maar ook jongens, ouders en grootouders na de gebeurtenissen aan het Albertkanaal in Merksem bang zijn om nog alleen naar of door Antwerpen te fietsen. "In de campagne 'Slim naar Antwerpen' roept men iedereen op om onder meer met de fiets naar Antwerpen te komen", klinkt het. "Julie was hier een voorstander van en raadde dan ook iedereen aan om dit te doen. Ze gaf ons allemaal het goede voorbeeld dat ze nu bekocht heeft met haar leven."

De vriendinnen vragen om een "Project Julie" in het leven te roepen om de veiligheid op de Antwerpse fietsroutes te vergroten. "Het moet algemeen geweten zijn dat iedereen op deze routes gefilmd wordt", klinkt het. "Vergeet niet dat de camera van het nieuwe sportcomplex in Merksem de énige reden is dat we de dader zo snel hebben kunnen ontmaskeren."

Julie Van Espen werd zaterdagavond om het leven gebracht toen ze van bij haar thuis in Schilde naar Antwerpen fietste om daar met vriendinnen af te spreken. De vermoedelijke moordenaar, die intussen bekentenissen aflegde, sloeg toe nabij de brug aan het Sportpaleis in een industriegebied.

bron: Belga