Vrees voor tot mogelijk 20 doden bij tweede vliegtuigcrash in Zwitserland

Bij de crash van een oldtimervliegtuig in de Zwitserse Alpen zijn zaterdag mogelijk tot 20 mensen om het leven gekomen. Het in het kanton Graubünden neergestorte toestel was een Junkers Ju-52 van het bouwjaar 1939, zo deelde de firma Ju-Air, gespecialiseerd in "belevingsvluchten", in de nacht van zaterdag op zondag mee. Het vliegtuig heeft plaats voor 17 passagiers en drie bemanningsleden. De politie van Graubünden meldde enkel een vliegtuigcrash op de westflank van de berg Piz Segnas, op een hoogte van zo'n 2.540 meter. De bergingswerkzaamheden worden zondag voortgezet. De politie gaf geen informatie over de oorzaak van de crash.

Eerder zaterdag stortte in Zwitserland, in de buurt van Hergiswil, zo'n 10 kilometer ten zuiden van Luzern, ook al een vliegtuigje neer. Een gezin met twee kinderen kwam om het leven.

Ju-Air is een vereniging van vrienden van de Zwitserse luchtmacht (VFL), die in 1981 drie afgedankte Ju-52's overnam. De vliegtuigen worden gebruikt voor rondvluchten in de Alpen.

bron: Belga