Vreemde ruimtemuziek te horen tijdens vlucht Apollo 10

Vreemde ruimtemuziek te horen tijdens vlucht Apollo 10

In de vooruitblik naar het nieuwe seizoen is te zien hoe de bemanning van Apollo 10 opgeschrikt werden door een speciaal geluid. Zo'n 47 jaar geleden vlogen de astronauten naar de achterkant van de maan. Iets meer dan een uur verloren ze contact met Houston, de post die contact houdt met de bemande ruimtevlucht. Nu zijn er twee filmpjes opgedoken waarin duidelijk wordt dat er in dat uur een vreemd geluid te horen was.

 

https://www.youtube.com/watch?v=_QYRVCqwuYI

Volgens de bemanning lijkt het op een fluittoon. Opmerkelijk is dat de astronauten het over muziek hebben en niet over een gewoon geluid. De mannen besloten toen om er geen melding van de te maken. De opnames werden wel bekeken door de ruimtevaarorganisatie, maar gingen daarna gewoon het archief in. De speurders van ‘NASA'S Unexplained Files' namen er een kijkje en ontdekten een geheim van NASA.

Stormloop voor opleiding

Dat gebrek aan transparantie kan vele enthousiastelingen niet weerhouden van hun droommjob. Voor een opleiding die in 2017 van start gaat, ontving NASA maar liefst 18.300 sollicitatiebrieven. De studenten leren er Russisch, hoe ze een ruimtewandeling moeten maken en maken er kennis met de anatomie van ruimtetuigen. Dat is echter voor de happy few want er zijn slechts tussen de acht en de veertien plaatsen beschikbaar.