"Vragen hoe Van Grieken partij ziet evolueren"

"Vragen hoe Van Grieken partij ziet evolueren"

"Ik zal luisteren naar Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en vragen hoe hij zijn partij ziet evolueren." Dat zei N-VA-voorzitter Bart De Wever bij VTM. "Ik heb het cordon sanitaire nooit onderschreven en ben er ook nooit een fan van geweest", zei Bart De Wever. "Maar ik ben ook nooit een fan geweest van de stijl van die partij, van sommige figuren die het heel bruin hebben gebakken en van sommige standpunten. Die twee dingen, die gisteren duidelijk waren, zijn vandaag nog altijd heel duidelijk." De N-VA'er gaat nu alle partijen uitnodigen, in volgorde van grootte. "En luisteren wat hun toekomstplannen zijn."

Vlaams Belang is de duidelijke winnaar van deze zondag, vindt De Wever. "En die verdient respect. De Vlaamse kiezer verdient respect. Deuren open en dicht gooien op de avond van de verkiezingen lijkt mij behoorlijk dom. De kaarten liggen al moeilijk genoeg en er zal toch bestuurd moeten worden."

Of hij voorzitter blijft, wil De Wever nog niet zeggen. "Ik klamp mij aan niets vast. Ik ben bijzonder onthecht, voor mij gaat het nu niet over postjes."

bron: Belga