Voorzichtig. Dit gebeurt er met je viervoeter als je hem niet vaak genoeg uitlaat

Voorzichtig. Dit gebeurt er met je viervoeter als je hem niet vaak genoeg uitlaat

Honden zijn afhankelijk van hun baasjes om een gelukkig leven te leiden. Zo kunnen ze onder andere zichzelf niet uitlaten.  Regelmatig een plasje buiten doen is dus essentieel. Maar uit onderzoek blijkt dat 50% van de baasjes hun hond niet genoeg buiten laat. Hier zijn de verschillende redenen waarom dit niet goed is voor je viervoeter.

Ze krijgen te weinig beweging 

Hoe lui je hond ook lijkt, elke hond heeft beweging nodig. Anders gaat het dier gefrustreerd geraken en misschien je interieur slopen of depressief worden. Op tijd en stond naar buiten gaan, kan dus geen kwaad.

Ze worden asociaal 

Hondjes die regelmatig uitgelaten worden, leren andere viervoeters kennen en ontwikkelen dus sociale vaardigheden. Bovendien krijgen ze meer zelfvertrouwen door een hun dagelijkse uitje.

Ze worden niet gestimuleerd 

Honden zijn van nature jagers en willen dus graag nieuwe dingen ontdekken. Dat is iets wat ze niet kunnen doen als ze altijd binnen zitten. Buiten lopen zorgt ervoor dat hun neus gestimuleerd wordt en hun leefomgeving gestimuleerd wordt. Netflix en chill is tof, maar niet voor de labardor op de bank.