Voormalige rector Anne De Paepe nieuwe voorzitter van Associatie Universiteit Gent

Voormalige rector Anne De Paepe nieuwe voorzitter van Associatie Universiteit Gent

Anne De Paepe, de voormalige rector van de Gentse universiteit, volgt Luc Van den Bossche op als voorzitter van de Associatie Universiteit Gent, het overkoepelend netwerk van vier hogeronderwijsinstellingen in Oost- en West-Vlaanderen. "We zijn ervan overtuigd dat haar kwaliteiten de meerwaarde van de associatie voor het hoger onderwijs in het algemeen en voor de partnerinstellingen in het bijzonder nog verder zullen versterken", meldt de Associatie Universiteit Gent (AUGent).

De Paepe ging op 1 juli van start als nieuwe voorzitter. Ze was van 2013 tot 2017 de rector van de Universiteit Gent en daarvoor gewoon hoogleraar in de humane en medische genetica. "Onder haar rectoraat werden ingrijpende vernieuwingen op vlak van onderwijs, onderzoek en personeelsbeleid gerealiseerd. Daarbij stonden voor haar altijd het belang van samenwerking en het streven naar kwaliteit voorop. Op vraag van de partnerinstellingen van de AUGent neemt zij het voorzitterschap over van Luc Van den Bossche. Na 15 jaar inzet voor de ontwikkeling van de associatie en voor het uitbouwen van een hechte samenwerking tussen de partnerinstellingen geeft hij nu de fakkel door", zegt AUGent.

AUGent, het netwerk van UGent, Hogeschool Gent, de Arteveldehogeschool en de Hogeschool West-Vlaanderen, telt samen 67.500 studenten en 12.500 medewerkers. In haar welkomstwoord op haar eerste raad van bestuur prees De Paepe haar voorganger, stelt de associatie. "Onder zijn voorzitterschap is de AUGent uitgegroeid tot een pluralistisch samenwerkingsverband dat in belangrijke mate stoelt op wederzijds respect voor de eigenheid en sterktes van de partners. De nieuwe voorzitter wil op dit fundament voortbouwen en streven naar nog meer vormen van duurzame samenwerking ten voordele van de partnerinstellingen, hun medewerkers en studenten."

bron: Belga